Studio Khimaira – Inka Vilén

itämaista tanssia

Rumbita®

päivitetty 28.7.2017

Dance Rumbita® on ilmaisuvoimainen ja etninen tanssimuoto, joka on täynnä tunteita laidasta laitaan. Liikeilmaisu muistuttaa paikoin näyttävää flamencoa, paikoin taas vauhdikasta showtanssia tai iloista salsaa. Kaikessa on mukana itämaisen tanssin viehkeys.

Mitä rumbita® on?

Dance Rumbita® yhdistää flamencoa, salsaa ja populaaritansseja, onpa rumbitassa ripaus itämaista tanssiakin. Tanssitunneilla soi espanjankielinen musiikki latinohiteistä fuusioflamencoon, ja tunneilla harjoitellaan rumbitan flamencopohjaista liikekieltä sekä erityylisiä rumbitakoreografioita iloisista Rumbita® fiesta-koreografioista nuorekkaaseen Rumbita® streetiin ja haasteellisempaan Rumbita® flamencaan.

Dance Rumbita® -tanssimuodon on kehittänyt lohjalainen Kirsi Kannas, flamencon ja espanjan kielen opettaja. Rumbitassa flamencon ilmaisuvoima ja liike-elementit tarjoillaan helposti lähestyttävässä muodossa.

Kirsi Kunnas kehitti Dance Rumbita® –tanssin vuonna 2006. Tätä nykyä rumbitaa voi tanssia koulutettujen lisenssiopettajien tunneilla jo eri puolella Suomea. Inka hyväksyttiin lisenssiopettajaksi kesällä 2011.

Kenelle rumbita® sopii?

Dance Rumbita® sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille tanssijoille, sekä vasta-alkajille että pidempään eri tanssimuotoja harrastaneille. Kuten flamenco, rumbita sopii myös miehille.

Viikkotunneilla harjoitellaan sekä tekniikkaa että erilaisia rumbitakoreografioita. Koreografiat ovat pääasiassa Kirsi Kannaksen tekemiä, mutta rumbita® street -koreografiat tekee Sanni Karvinen.

Millaiset varusteet?

Asuksi sopii joustava, vartaloa myötäilevä liikunta-asu, esimerkiksi trikoot ja toppi.

Jaloissa voi olla oman tuntuman mukaan joko voimistelu- tai tanssitossut, tihkeäpohjaiset sukat tai jalat voivat olla paljaat. Mikäli kaipaat enemmän tukea, voit käyttää useimmilla tunneilla myös joustavapohjaisia tanssisneakereita.

Rumbitan liikekielessä hyödynnetää polvimittaista leveää hametta, jossa on lantiokaarroke. Ilman hamettakin voi tanssia rumbitaa.

Pääseekö esiintymään?

Luonnollisesti! Tanssijat perusryhmistä alkaen ovat tervetulleita esiintymään erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Esiintymispakkoa ei ole; rumbitaa voi harrastaa omaksi ilokseen.

 

 

Studio Khimaira – Inka Vilén

itämaista tanssia, rumbitaa, showfuusiota ja kehonhuoltoa
ilmaisutaitoa, improvisaatiota, draamaa ja teatteria
tanssiesityksiä: soolot ja ryhmäesitykset
tilauskursseja, kuten polttarit ja työpaikkaryhmät

Inka Vilén on Seitsemän Hunnun Tanssi ry:n opettajakoulutuksesta
valmistunut itämaisen tanssin opettaja,
rumbita®- ja rumbita® fuerte -lisenssiopettaja sekä
ilmaisutaidon opettaja ja draamakasvattaja.

Yhteystiedot

puhelin

040 567 0798

sähköposti

studio (at) inkavilen.fi

verkkosivusto

studio.inkavilen.fi

Twitter

@studiokhimaira (twitter.com/studiokhimaira)

Facebook

facebook.com/studiokhimaira